donderdag, 16. oktober 2008 - 0:41

Alcoholcontroles tijdens Stoute Cross

Nunspeet

Tijdens het motorsportevenement "de Stoute Cross" dat op zaterdag 18 oktober aanstaande in Nunspeet wordt gehouden, houdt de politie op de openbare wegen in en rond Nunspeet extra alcoholcontroles.

Op de verkeersroutes van en naar het crossterrein, heeft de politie die zaterdag extra mankracht beschikbaar om van bestuurders van auto’s, motoren, maar ook brom- en snorfietsers, blaastesten af te nemen.
De extra politiemensen worden ingezet door het regionale "Verkeers-handhavingsteam".

Dit team beschikt sinds enige tijd ook over een speciaal "alcoholbusje", waarin apparatuur is gebouwd om ter plaatse een ademanalyse van een bestuurder af te nemen.

Bij routinecontroles worden bestuurders die alcohol hebben gebruikt, na selectie met een blaastest op straat, aangehouden en vervolgens wordt de analyse voor het alcoholpromillage op het politiebureau uitgevoerd.

Door ter plaatse in het busje de analyse uit te voeren boekt de politie tijdwinst. Er kunnen meer controles in dezelfde tijd worden uitgevoerd.

Om de verkeersveiligheid rond evenementen te vergroten, wordt het handhavingsteam met alcoholbusje vaker in de politieregio ingezet.
Provincie:
Tag(s):