dinsdag, 11. november 2008 - 19:50

Alfa-college krijgt prijs voor doorstroom jong technisch talent

Groningen

Het Alfa-college heeft 25.000 euro gewonnen. De prijs is toegekend door het Platform Bèta Techniek, als blijk van waardering voor de inspanningen van het Alfa-college op het gebied van doorstroom van techniekstudenten van het mbo naar het hbo.

Hans Geleijnse, directeur Techniek & ICT van het Alfa-college, nam de prijs dinsdag in ontvangst uit handen van Jan van Zijl (voorzitter MBO-raad), Inez Kohlmann (Platform Bèta Techniek) en Hans van Nieuwkerk (MBO 2010).

Het Platform Bèta Techniek wil in 2010 vijftien procent meer duurzame doorstroom van techniekstudenten van het mbo naar het technisch hbo realiseren. Het Alfa-college heeft zich volgens het Platform Bèta Techniek onderscheiden door ‘uitstekende prestaties op het gebied van bètatechniek’.

Een voorbeeld van zo’n prestatie is het Zwaluwstaartproject, waarbij deelnemers van het Alfa-college gedurende een kwartaal meewerken aan projecten op de Hanzehogeschool of de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Door de samenwerking met hbo-studenten maken de mbo’ers kennis met de werk- en denkwijze van het hbo. Daarnaast kunnen de mbo’ers assessments afleggen en mogelijk vrijstellingen krijgen bij hun hbo-vervolgopleiding. Deze werkwijze heeft geleid tot een toename van het aantal mbo’ers dat vanuit het Alfa-college doorstroomt naar het hbo.

Het Platform Bèta Techniek heeft het afgelopen jaar diverse onderzoeken uitgevoerd bij het Alfa-college en andere ROC’s. Toen al bleek dat het Alfa-college goed scoorde in de aansluiting op het hbo.
Provincie:
Tag(s):