maandag, 4. februari 2008 - 18:26

Alfa-college opent praktijk-examencentrum beveiliging

Groningen

De afdeling uniformberoepen van het Alfa-college in Groningen heeft het Praktijkexamencentrum (PEC) Beveiliging geopend op de locatie Kluiverboom. Deelnemers van de opleiding Beveiliging kunnen nu in eigen huis oefenen voor het praktijkexamen. Zij kunnen er ook examens afleggen. Het centrum is een prima aanvulling op de huidige voorzieningen. Dit is het tweede PEC in de provincie Groningen.

Onlangs is het PEC gecontroleerd en gecertificeerd door de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). Het centrum is geheel ingericht met voorzieningen en middelen die deelnemers van de opleiding Beveiliging nodig hebben om binnen het Alfa-college voor praktijkexamens te kunnen oefenen. Ook kunnen zij er examens afleggen. Er is bijvoorbeeld een meldkamer met telefooncentrale, cameratoezicht en brandtoezicht. Daarnaast zijn er voorzieningen om simulaties uit te voeren.

Dat de opening samenviel met een ontmoetingsdag voor stagebedrijven is geen toeval. De afdeling uniformberoepen werkt nauw samen met de praktijkopleiders uit het bedrijfsleven om de opleiding nog beter op de werksituatie te laten aansluiten. Hans Brinkman gaf een workshop over de nieuwe examenstructuur in het competentiegerichte mbo. Hij sprak zowel namens de SVPB als ECABO (kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen).
Provincie:
Tag(s):