maandag, 2. juni 2008 - 20:26

Alle spitsstroken in het oosten open tijdens ochtendspits van 3 juni

Ondanks de storing in de verkeerscentrale in Wolfheze gaan in de ochtend van 3 juni alle spitsstroken in het oosten van het land open.Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om vanaf de weg de veiligheid op de spitsstroken in de gaten te houden en kan hierdoor alle spitsstroken openstellen.

Een aantal spitsstroken blijft continu open gedurende de storing in de verkeerscentrale. Andere spitsstroken zijn alleen open gedurende de ochtendspits.

Spitsstroken continu geopend gedurende storing:
-spitsstrook A1 Deventer – Apeldoorn
-spitsstrook A1 Apeldoorn – Deventer
-spitsstrook A28 Zwolle richting knooppunt Hattemerbroek
-spitsstrook A28 Zwolle richting knooppunt Lankhorst
Spitsstroken geopend tijdens ochtendspits van 3 juni:
-spitsstrook A1 Hoevelaken - Barneveld
-spitsstrook A50 Ewijk – Valburg
-spitsstrook A50 Heteren – Valburg
-spitsstrook A50 Waterberg – Beekbergen
-spitsstrook A50 Beekbergen – Waterberg


Voor de spitsstroken in de rest van Nederland gelden de normale openingstijden. Hoe lang de storing en de gevolgen daarvan aanhouden, is nog niet bekend. Rijkswaterstaat is op dit moment druk doende de
problemen op te lossen.

Dit weekend is er tijdens het noodweer een blikseminslag geweest in de technische ruimte van de verkeerscentrale in Wolfheze. Zondagochtend, tegen 05.00 uur, is er brand ontstaan in de technische ruimte waarbij er delen uitgebrand zijn en andere beschadigd door roet. Dit heeft een storing in de camera’s veroorzaakt.

Rijkswaterstaat gebruikt deze camera’s voor de veiligheid en doorstroming op de wegen. De camera’s worden normaliter ook ingezet bij het monitoren van spitsstroken.
Provincie:
Tag(s):