woensdag, 22. oktober 2008 - 16:08

Alles live tijdens 11evande11e

Maastricht

‘Live’ is het motto van de opening van het carnavalsseizoen in Maastricht tijdens de De11devande11de 2008. Dat betekent dat de meeste artiesten muzikaal begeleid worden door het befaamde, 26-koppig Marlstone Studio Orkest, in plaats van de gebruikelijke ‘mechanische’ muziek, zo maakt de Sjeng Kraft Kompenei woensdag bekend.

Daarnaast heeft de Sjeng Kraft Kompenei dit jaar voor de provinciale opening van het carnavalsseizoen de toppers onder de Limburgstalige live-bands weten te strikken. Voor het eerst zijn op het Vrijthof in Maastricht De Schintaler van de partij, evenals Neet Oet Lottum, De Jansse Bagge Band, Kartoesj, Trööt in de Gööt en Onoemoeloeke5.

De Sjeng Kraft Kompenei zet met de keuze voor een groot en professioneel begeleidingsorkest een nieuwe trend. Tijdens de Limburgse carnavalsevenementen, festivals en zittingen is het immers gebruikelijk dat de artiesten overwegend met muziekband werken. Bovendien betekent deze live-formule een belangrijke kwaliteitsverbetering. Live muziek brengt meer waardering en is sfeerverhogend, volgens de organisatoren.

De11devande11de gaat op dinsdag 11 november om 11.11 uur van start op het Vrijthof in Maastricht en duurt tot stipt 20 uur. De entree is gratis.
Provincie:
Tag(s):