maandag, 2. juni 2008 - 9:50

Almeerse jongeren:stakingen hadden anders gekund

Almere

Volgens de jongeren uit Almere hadden de streekbussenstakingen van de afgelopen tijd anders gekund, zo blijkt uit een poll op jongerensite Almere4You. De stakingen die nu inmiddels sinds midden mei duren, hebben sinds zondag 1 juni een steviger karakter gekregen, de bussen blijven vanaf deze dag voor onbepaalde tijd in de remise.

Thom Bleeker, beheerder van de jongerensite: “De vakbonden hadden beter andere stakingsacties kunnen doen zegt 44% van de jongeren dat gestemd heeft�. Dit blijkt ook uit de reacties op het forum:
“Voor veel mensen is een bus een uitkomst. Maar ja, als ze nu maar snel bereiken wat ze willen bereiken�, reageert Itsmylife.
"Het is wel vervelend... ik heb betaald voor een busabonnement, dat heb ik of niet nodig of dat kan ik niet gebruiken..�, reageert DiscoXDance.

38% van de jongeren is het met de acties die er worden gehouden eens, terwijl 19% van de jongen het er absoluut niet mee eens is. “De veelgehoorde klacht is dat jongeren en met de fiets en eerder uit huis moeten vertrekken om op tijd op school te zijn�, aldus Bleeker.

Naar aanleiding van het 30.000ste lid dat de website vorige week mocht verwelkomen zal er op 28 juni 2008 in Club Wauw het tweede almere4you feest plaatsvinden. Bezoekers van Almere4You mochten de promotieposter voor het feest zelf ontwerpen. Almere4You is sinds 8 juli 2005 online en mag zich met dit ledenaantal (30.000) nog steeds de grootste jongerensite van Flevoland noemen.
Provincie:
Tag(s):