donderdag, 14. februari 2008 - 15:16

Almeerse overvallers van 17 en 19 jaar gearresteerd

Almere

Rechercheurs van het overvallenteam District Zuid hebben twee overvallers gearresteerd die verdacht worden van tenminste drie overvallen in Almere. Dit heeft de politie in Almere donderdag bekendgemaakt.

De arrestanten zijn 17 en 19 jaar en wonen in Almere. Bij huiszoeking werd een vuurwapen, geld en andere spullen die afkomstig waren van één van de overvallen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels voor de rechter-commissaris geleid en zitten vast. Het overvallenteam van de recherche District Zuid doet nog volop onderzoek.

Op 1 februari arresteerde de recherche de 17-jarige knaap op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een pizzabezorger in Almere-Buiten. De bezorger moest onder bedreiging van een vuurwapen zijn geld en andere spullen afgeven waarna de twee daders wisten te ontkomen.

Rechercheurs wisten echter al heel snel de 17-jarige overvaller in beeld te brengen waarna hij werd gearresteerd, ingesloten en in verzekering werd gesteld.

Op 30 januari en op 5 februari werd de kapsalon aan de Okapistraat overvallen. Een getuige was ervan overtuigd dat de dader één en dezelfde overvaller was en kon een goed signalement geven van de verdachte. Gealarmeerde agenten wisten kort na de tweede overval de 19-jarige verdachte te arresteren in de omgeving van de Okapistraat.

Tijdens het rechercheonderzoek bleek dat met de arrestatie van deze 19-jarige overvaller ook de tweede dader vast zat die bij de overval op de pizzakoerier betrokken was. In een woning in Almere Buiten werden werden bij een doorzoeking diverse sporen veiliggesteld, een vuurwapen, geld en nog meer spullen in beslag genomen die behoren bij één van de overvallen.
Provincie:
Tag(s):