maandag, 30. juni 2008 - 14:23

Almeerse werkgevers zoeken Almeers personeel

Almere

Het college van B&W wil inwoners van Almere die buiten de stad werken stimuleren om te solliciteren op vacatures bij bedrijven in Almere.

Lokale werkgevers hebben grote moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel, met name voor functies waarvoor een MBO+/HBO opleiding vereist is.

Daarom betaalt de gemeente de voorbereidingskosten voor een project dat Almeerders in contact moet brengen met bedrijven in Almere. Het gaat om een bedrag van € 86.500,=. Het project is een initiatief van de Vereniging Bedrijfskring Almere, het lokale bedrijfsleven en de gemeente.

In de komende maanden zal het projectplan aan een aantal werkgevers worden voorgelegd. Wethouder Martine Visser van Economische Zaken stelt namelijk als voorwaarde dat het bedrijfsleven een deel van de kosten voor zijn rekening neemt.

Als de reacties positief zijn kan het project na de zomer van start gaan. De kosten die dan uiteindelijk ten laste komen van de gemeente worden begroot op € 42.250,= in het totaal. Het overgrote deel van de kosten moet namelijk worden terugverdiend uit het project.
Provincie:
Tag(s):