maandag, 22. december 2008 - 16:44

Almeerse wint hoofdprijs van Kerststerrenactie CNV

Marloes de Leeuw (36) uit Almere is één van de vijf Kerststerren die een hoofdprijs wint in de actie van vakbond CNV om Kerstwerkers in het zonnetje te zetten.

Dinsdag 23 december om 11.00 uur krijgt Marloes de prijs uit handen van CNV-bestuurder Arie Kasper. Zij krijgt de prijs overhandigd op haar werk in Amsterdam

De Kerststerrenactie van CNV is bedoeld om mensen die met Kerst werken in het zonnetje te zetten en daarmee mensen op te roepen om oog te hebben voor de mensen die werken in de feestperiode.

Vaak vinden werknemers in deze sectoren het zelf vanzelfsprekend dat zij werken tijdens de feestdagen. Het hoort bij hun werk. Werk waar ze voor gekozen hebben. Maar een waardering voor hun inzet in de feestperiode blijft natuurlijk meer dan welkom.

Marloes de Leeuw is opgegeven door haar man en kinderen. Zij vinden Marloes een echte Kerstster. "Marloes is al jaren een gemotiveerde beveiligingsbeambte die haar (fulltime) baan goed weet te combineren met haar gezinsleven. Ook dit jaar moeten we haar missen tijdens de kerstnachten. In de kerstweek heeft ze nachtdienst en mist hierdoor kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag. Op Tweede Kerstdag komt ze om 7.00 uur uit haar nachtdienst en dan begint, na een paar uur slaap, haar Kerst.

Omdat ze ook op nieuwjaarsdag moet werken, vanaf 7.00 uur 's morgens, zal ook oudejaarsavond grotendeels aan haar voorbijgaan. Dit vind ik reden genoeg om mijn vrouw en onze moeder te nomineren als Kerstster, zodat ze weet dat we haar enorm waarderen voor alles wat ze als vrouw en moeder voor ons betekent."

De hoofdprijs, een dinercheque t.w.v. 500 euro om het Kerstdiner met collega's in te halen, zal ook door haar collega's enthousiast ontvangen worden.
Provincie:
Tag(s):