vrijdag, 25. januari 2008 - 17:43

Almere geeft groen licht voor ‘Ik bouw betaalbaar’

Almere

Op donderdag 24 januari heeft de gemeenteraad van Almere groen licht gegeven voor de regeling ‘Ik bouw betaalbaar’. Zelf je eigen huis bouwen, ofwel ‘particulier opdrachtgeverschap’, wordt hiermee ook bereikbaar voor mensen met een inkomen tot modaal en starters op de woningmarkt.

Almere heeft de ambitie om jaarlijks 1000 woningen per jaar in particulier opdrachtgeverschap te realiseren, ook voor mensen met een kleine beurs. Met de goedkeuring van de regeling ‘Ik bouw betaalbaar’ wordt dit nu werkelijkheid. Samen met Woonstichting De Key gaat de gemeente nu de sociale koopregeling ‘Ik bouw betaalbaar in Almere’ (IBB) uitvoeren.

Almere loopt voorop
De regeling " Ik bouw betaalbaar in Almere" is uniek in Nederland en is bestemd voor huishoudens die een bruto jaarinkomen hebben tussen de € 20.000,- en € 36.500 per jaar. Met deze bedragen kunnen mensen al moeilijk een goede woning kopen, een eigen huis bouwen is daarom praktisch onbereikbaar.

Almere loopt voorop door aanvullende maatregelen voor deze inkomensgroepen te treffen. Met behulp van de regeling in Almere kunnen mensen hun huis bouwen tot maximaal € 185.000.

Inmiddels hebben 70 mensen zich al als belangstellenden geregistreerd voor het initiatief ‘Ik bouw betaalbaar’. In het Homeruskwartier zijn voor deze regeling 40 kavels voor particulier opdrachtgeverschap en 40 voor collectief opdrachtgeverschap beschikbaar. De verwachting is dat in mei 2008 met de verkoop kan worden gestart.
Provincie:
Tag(s):