woensdag, 9. januari 2008 - 19:58

Almere kan vanaf donderdag weer zwemmen

Almere

De drie zwembaden in Almere gaan donderdag 10 januari weer open voor het publiek. Vorige week woensdag moesten ze onverhoopt de deuren sluiten omdat de vorige exploitant, Sportfondsen Almere, surseance van betaling had aangevraagd. De nieuwe exploitant Optisport kon daardoor de exploitatie niet probleemloos overnemen per 1 januari 2008.

De gemeente bereikte vorige week vrijdag overeenstemming met de bewindvoerder, waarna maandag jongstleden het faillissement van Sportfondsen Almere is uitgesproken. Woensdag 9 januari is het personeel van de zwembaden Almere-Haven, Almere-Stad en De Vrijbuiter op een bijeenkomst ingelicht en bij Optisport in dienst getreden.

Zowel de gemeente als exploitant Optisport betreuren de gang van zaken waardoor buiten hun schuld het Almeerse publiek een week, waarin de schoolgaande jeugd juist kerstvakantie had, geen gebruik kon maken van de zwembaden. Als compensatie hanteren de zwembaden tot en met zondag 13 januari 2008 een speciaal tarief van één euro per persoon voor recreatief zwemmen en banen zwemmen.
Provincie:
Tag(s):