zaterdag, 5. januari 2008 - 12:28

Almere treft regeling om zwembaden snel weer open te krijgen

Almere

De gemeente Almere heeft met de bewindvoerder van het in surseance van betaling verkerende Sportfondsen Almere BV een regeling getroffen waardoor de drie Almeerse zwembaden die sinds 2 januari gesloten zijn, vanaf maandag weer een exploitant hebben. Zodra de nieuwe exploitant Optisport met het personeel overeenstemming over de arbeidscontracten heeft bereikt, kunnen de baden weer open. Dit heeft de gemeente Almere bekendgemaakt.

De gemeente koopt de inventaris van Sportfondsen en betaalt mee in de kosten van de bewindvoerder. De bewindvoerder vraagt zo snel mogelijk het faillissement aan waardoor de weg vrij is voor Optisport om de exploitatie van de zwembaden over te nemen. De inventaris wordt door de gemeente weer doorverkocht aan Optisport.

Pas na het uitspreken van het faillissement kan Optisport volgens afspraak het personeel dat in dienst was van Sportfondsen Almere in dienst nemen. De gemeente heeft daarnaast een regeling getroffen dat zwemmers en verenigingen die bijvoorbeeld zwemlessen of badenkaarten vooruit betaald hebben er gebruik van kunnen blijven maken.

Het contract tussen de gemeente en Sportfondsenbaden Almere BV liep tot 31 december. Afgelopen zomer heeft een aanbesteding plaats gevonden en is op basis daarvan de exploitatie gegund aan Optisport. Deze zou de exploitatie per 1 januari voortzetten maar door de aangevraagde surseance van betaling is de 'warme' overdracht onmogelijk geworden. Optisport zou door die surseance van betaling dan ook de claims van schuldeisers overnemen.
Provincie:
Tag(s):