vrijdag, 20. juni 2008 - 17:01

Alonso laat zich zien in thuisrace Renault

Fernando Alonso is de verrassende naam die na de tweede oefensessie voor de Grand Prix van Frankrijk bovenaan het tijdenlijstje prijkte. De Renault-coureur reed zich in de laatste tien minuten naar de eerste plek. De Spanjaard bleef Ferrari-rijders Felipe Massa en Kimi Raikkonen nipt voor. Met Alonso, Massa en Raikkonen zijn ook de enige drie rijders genoemd die vandaag minder dan 1:16 nodig hadden om het circuit van Magny Cours te ronden.

Scuderia Toro Rosso-rijder Sebastian Vettel reed zich net als vanochtend naar een plek in de top tien. In de eerste training eindigde hij als achtste, ’s middags kwam hij tot een vijfde tijd. De Duitser gaf maar een halve seconde toe op de snelste tijd. Achteraan verdeelden Force India en Honda de laatste vier plekken.

De tweede oefensessie werd gekenmerkt door vele momentjes. Bocht 3, genaamd Estoril, zorgde voor veel problemen. Adrian Sutil, Jarno Trulli, Felipe Massa en Lewis Hamilton gingen allen door het grint aan de buitenkant van de derde bocht. Ook Kimi Raikkonen vloog daar bijna van de baan, maar hij kon zijn Ferrari ternauwernood op de groene uitloopstrook naast het asfalt houden.

Ook de snelle chicane van bochten 6 en 7 stond garant voor incidenten. Fernando Alonso ging iets te veel over de kerbstones en slingerde van de baan. Maar ook Hamilton en Massa moesten gebruik maken van de asfaltlaag naast de baan om hun weg te vervolgen. Giancarlo Fisichella deed hetzelfde in bocht 8.

En in korte tijd gingen drie coureurs door het grint in bocht 13. Massa moest door de grintbak aan de binnenkant van de bocht nadat hij zijn hevig oversturende Ferrari had gecorrigeerd. Renault-coureur Nelson Piquet en Force India-rijder Adrian Sutil gleden te ver door en moesten door de grintbak aan de buitenkant van bocht 13.
Categorie:
Tag(s):