maandag, 25. februari 2008 - 19:34

Ambassadeurs hijsen Greenport vlag

Venlo

In Venlo is maandagmiddag door de ambassadeurs van Greenport Venlo de eerste Greenport Venlo vlag bij de Floriade BV gehesen. Het is tevens de aftrap voor het opzetten van een actief ambassadeurs-netwerk om zodoende het gedachtegoed van Greenport Venlo met bijbehorende initiatieven te implementeren in de regio. “Met deze symbolische handeling laat zien dat Greenport Venlo leeft en een steeds grotere aanhang kent�, aldus burgemeester Hubert Bruls.

Naast de Venlose burgemeester zijn ondermeer gedeputeerde Ger Driessen, UM voorzitter Jo Ritzen en Paul Beck (directeur Floriade) ambassadeur van Greenport Venlo.

Greenport Venlo staat voor innovatieve en duurzame ontwikkeling in een brede regio rondom Venlo. Zij verzorgt met haar ambassadeurs (vertegenwoordigers uit diverse geledingen van de samenleving) de randvoorwaarden voor een gunstig ondernemersklimaat en een fijne omgeving waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Zodat bij het realiseren van economische ontwikkelingen de belangen van bedrijven, overheden, onderzoeksinstellingen, onderwijs én burgers verbonden zijn. Dit zodat we met z’n allen kunnen zeggen; we zijn trots op onze regio! Greenport Venlo, de nieuwe verbinding.

Klavertje 4, hart van Greenport Venlo is de fysieke ontwikkeling van Greenport Venlo en een samenwerking tussen de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Maasbree, Sevenum en de Provincie Limburg voor het ruimtelijk ontwikkelen van gebieden liggend in deze gemeenten. Projecten die deel uit maken van Klavertje 4, hart van Greenport Venlo zijn onder andere: Glastuinbouwgebied Siberië en Californië, Fresh Park (veilingen), bedrijventerrein Trade Port Noord en de gebiedsontsluitingsweg Greenportlane.
Provincie:
Tag(s):