donderdag, 3. juli 2008 - 9:09

Ambtenaar maakt carrièreplannen tijdens vakantie

Amsterdam

Driekwart van de ambtenaren gaat deze zomer op vakantie. Tijdens de vakantie zijn ze met hun hoofd nog bij hun werk en loopbaan. 36% van de ambtenaren bezint zich deze zomer op zijn of haar carrière. Dit blijkt uit onderzoek van InOverheid.nl onder 399 ambtenaren.

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor de meeste Nederlanders een periode van welverdiende rust. Zo ook voor ambtenaren: 75% gaat deze zomer op vakantie. Maar uit het onderzoek blijkt dat overheidsfunctionarissen niet volledig los komen van hun werk.

Carrièreplannen
42% van de ondervraagde ambtenaren denkt tijdens de vakantie na over zijn of haar carrière. 36% gebruikt deze zomer om de eigen loopbaan verder uit te stippelen.

Met name jonge ambtenaren tot 35 jaar zijn tijdens de vakantie met hun toekomst bezig. 65% gebruikt de vakantieperiode om zijn of haar carrière te overdenken.

Ook vrouwen denken in de vakantie vaker dan mannen na over hun loopbaan. 42% van de vrouwen gaat deze zomer de carrière uitstippelen tegenover 32% van de mannen.

Nieuwe baan
Voor ruim een kwart van de respondenten blijft het niet bij nadenken: 28% gaat na deze zomervakantie actief op zoek naar een andere baan. Uit eerder onderzoek door InOverheid.nl bleek al dat veel ambtenaren een andere baan willen.

Deze groep wil trouwens wel bij de overheid blijven. Met het rapportcijfer 7,4 wordt de overheid gewaardeerd als een aantrekkelijke werkgever.

Betrokken bij het werk
Uit het onderzoek blijkt verder dat ambtenaren - en vooral leidinggevenden - tijdens de vakantie moeilijk los komen van hun werk. 46% van de ondervraagden denkt de eerste paar vrije dagen nog na over het werk.

De verbondenheid met het werk blijkt ook uit het feit dat 28% telefonisch bereikbaar blijft voor vragen van collega's en 16% op het vakantieadres regelmatig zijn of haar werkmail controleert.
Provincie:
Tag(s):