donderdag, 4. september 2008 - 7:35

Ambulancepersoneel Amsterdam gooit werk neer na geweld

Amsterdam

Ongeveer zestien ambulanceverpleegkundigen van de VZA in Amsterdam hebben woensdagavond het werk neergelegd. Dit deden zij uit protest omdat de geweldsincidenten tegen ambulancepersoneel maar blijven doorgaan en daarbij weinig steun wordt ervaren van politie en de bedrijfsleiding.

Aanleiding voor de actie was een steekpartij woensdagavond in de Vredeman de Vriesstraat in Geuzenveld die rond zes uur plaatsvond. Omstanders bedreigden daar opnieuw het VZA–personeel.

De verpleegkundigen willen nu meer garanties dat de politiek een vuist maakt tegen geweld tegen hulpverleners. Verder zou sneller meer politie bij geweldsincidenten ook een zet in de goede richting zijn.

De politie in de hoofdstad bood woensdagavond het ambulancepersoneel aan om preventief mee te rijden. De organisatie heeft daarvoor bedankt. Het probleem speelt niet alleen in Amsterdam. Ook in andere plaatsen krijgen ambulancemedewerkers steeds vaker te maken met agressie.

De VZA-medewerkers verwachten voor donderdagmiddag twee uur een oplossing van burgemeester Cohen. Komt die niet, dan zullen er meer acties gaan volgen.

Burgemeester Cohen heeft vanochtend gereageerd op het nieuws over de zoveelste bedreiging tegenover ambulancemedewerkers. "Dit kan gewoon niet", aldus Cohen. Cohen houdt vanmiddag nog overleg met Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam (VZA) en de GGD.

Daarnaast zal tevens de politie aanwezig zijn om de problemen gezamenlijk te bespreken en op te lossen.
Provincie:
Tag(s):