maandag, 13. oktober 2008 - 10:51

Amstel Tijgers ongeslagen aan kop in bekercompetitie

De Amstel Tijgers uit Amsterdam gaan na twee speelweekends ongeslagen aan kop in de strijd om de nationale beker. Alleen de Tilburg Trappers volgen op dit moment nog, de Brabanders hebben na 3 wedstrijden het maximaal aantal te behalen punten.

Voor aanvang van het seizoen waren er wat twijfels over de sterkte van de Tijgers doordat een aantal belangrijke spelers van het vorige seizoen was vertrokken en er niet direkt vervangers voor handen waren. Met een behoorlijk aantal spslers die vanuit de jeugd doorstroomden werd de voorbereiding gestart en langzamerhand werden de "imports" binnen gehaald. Zonder echte vedette heeft coach Ron Berteling er nu toch in korte tijd al een hard werkend, maar vooral samenwerkend team van weten te maken.

Zaterdag al wonnen de Amstel Tijgers de thuiswedstrijd tegen Dar Devils uit Nijmegen. Enkele weken geleden werd daar nog van verloren. Met name de tweede periode was bepalend voor de einduitslag. Binnen een tijdsbestek van enkele minuten liepen de Amsterdammers uit naar een niet te overbruggen voorsprong. Het scoreverloop ging gelijkmatig op tot een stand van 3-3. Na de 4-3 van Kent Merriam wisselde de Nijmeegse coach om onbegrijpelijke reden goalie Casper Swart voor de onervaren William de Ridder. De talentvolle sluitpost moest duidelijk nog even wennen aan de wedstrijd en kreeg binnen twee en een halve minuut drie doelpunten om zijn oren van Jefkins, Gill en opnieuw Merrian. De stand kwam daarmee op 7-3 en ondanks dat de Nijmegenaren in de derde periode nog konden terugkomen tot 7-5 beslisten de Amstel Tijgers de wedstrijd op 8-5 door het tweede doelpunt van Ivy van den Heuvel.

Zondag speelden de Amstel Tijgers in Eindhoven tegen de Kemphanen. De Eindhovenaren konden twee periodes lang behoorlijk tegenstand bieden en kwamen, na een doelpuntloze eerste, in de tweede periode zelfs op voorsprong. Nog voor de tweede dweilpauze scoorden de Amsterdammers de gelijkmaker, met een mannetje minder op het ijs na een opstootje tussen Schaafsma en Maas (beiden kregen een Game-penalty) en ook Jenkins op de strafbank.
In de derde periode lopen de Tijgers dan uit naar een 4-1 overwinning door doelpunten van Sanders (2x) en Gill. De laatste op een assist van goalie Jan Münster.

Dinsdag volgt de krachtmeting tussen de Amstel Tijgers en de Destil Trappers.

Uitslagen afgelopen weekend :
Dar Devils - Kemphanen 2 - 1
DESTIL Trappers - Pecoma Grizzlies 7 - 4
Amstel Tijgers - Dar Devils 8 - 5
Hajé Flyers - Ruijters Eaters 4 - 7
Hoek Dragons - DESTIL Trappers 4 - 8
Kemphanen - Amstel Tijgers 1 - 4
Pecoma Grizzlies - Hoek Dragons 2 - 3
Ruijters Eaters - HYS 4 - 3

Programma volgend weekend :
vrijdag 17 oktober
20:30 uur Dar Devils - Pecoma Grizzlies
20:45 uur HYS - Kemphanen
zaterdag 18 oktober
20.00 uur Pecoma Grizzlies - HYS
20:30 uur Utrecht Hoek Dragons - Hajé Flyers
zondag 19 oktober
17:00 uur Kemphanen - Hoek Dragons
17:30 uur Hajé Flyers - Amstel Tijgers
19:00 uur Ruijters Eaters - Dar Devils
Categorie:
Tag(s):