dinsdag, 15. januari 2008 - 18:52

Amstelveense sporters worden gehuldigd

Amstelveen

De gemeente Amstelveen zet op donderdag 17 januari de Amstelveense kampioenen in het zonnetje. Vanaf 17.00 uur worden de kampioenen officieel gehuldigd in de Emergohal. Het gaat om de kampioenen van afgelopen jaar.

Ook beloont de gemeente de sportvereniging van het jaar. Genomineerde sportverenigingen zijn: Amstelveense Rugbyclub ARC1890, Millenium Basketball Club Amstelveen (MBCA) en roeivereniging Okeanos. Wethouder Sport, Joss Tabak, maakt de uiteindelijke winnaar bekend.

De gemeente zet tijdens de huldiging samen met het Amstelveens Sportbedrijf en de Stichting Sport Promotie Amstelveen (SPA) een groot aantal (inter)nationale kampioenen in de schijnwerpers. Het gaat om individuele sporters en teams uit vijftien verschillende takken van sport.

Voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent zijn dit jaar bij de meisjes genomineerd: Kiwa van Riel (kendo); Kira Toussaint (zwemmen); Fenna Uiterwaal (kanoën); en bij de jongens: Thijs de Jong (kanoën); Jeroen Vismans (volleybal) en Yorick Bos (wielrennen).

Naast het huldigen van de sporters maken “flitsende intermezzo’s� onderdeel uit van het programma. Amstelveense verenigingen geven korte demonstraties over Japans boogschieten, Aikido, Kendo en Judo. Dit sluit perfect aan bij het thema van dit jaar “Verdedig je sport�.
Provincie:
Tag(s):