woensdag, 1. oktober 2008 - 18:02

Amsterdam gaat straten opknappen

Amsterdam

De gemeente Amsterdam gaat in 2008 een aantal plekken in de stad beter bestraten, verlichten, meer groen aanleggen en ander straatmeubilair plaatsen. Inwoners van Amsterdam hebben 7 plekken benoemd die volgens hen een opknapbeurt kunnen gebruiken. Dit heeft de gemeente woensdag 1 oktober bekendgemaakt.

Voor de actie is in 2008 1 miljoen euro vrijgemaakt. Het idee is dat met een eenmalige opknapbeurt ook op lange termijn het straatbeeld verbeterd.

Vijfhonderd Amsterdammers verspreid over de hele stad hebben meegewerkt aan een onderzoek van de gemeente Amsterdam (O&S). Hieruit kwam een lijst plekken die volgens ondervraagden moeten worden opgeknapt.

Wethouder Marijke Vos (Openbare Ruimte en Groen): ‘Een prettige, groene leefomgeving is belangrijk, zeker in een compacte stad als Amsterdam. We hebben geconstateerd dat er nog teveel verloederde plekken zijn waar mensen zich aan ergeren. Amsterdammers hebben nu zelf aangegeven wat ze opgeknapt willen hebben. Daar gaan wij dit jaar hard mee aan de slag.’

De volgende plekken worden vanaf volgende maand opgeknapt:

1. Gerard Douplein, stadsdeel Oud-Zuid
2. Brug 422 in de Diepenbrockstraat over de Boerenwetering, grens stadsdeel Oud-Zuid/ Zuideramstel
3. Kruispunt Amsteldijk-Vrijheidslaan, Stadsdeel Zuideramstel
4. Burgemeester De Vlugtlaan ter hoogte van metrostation, Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer
5. Wandelpad langs de Schinkel, Stadsdeel Oud-Zuid
6. Westelijke Merwedekanaaldijk, Stadsdeel Zeeburg
7. Purmerplein, Stadsdeel Noord

In het onderzoek is ook gevraagd wat er precies zou moeten verbeteren. De bestrating of het wegdek werden het meest genoemd (16%). Daarbij wordt gedoeld op gaten in het asfalt of boomwortels die de bestrating omhoog duwen. Het renoveren van gebouwen, meer groen en schoonmaken zijn andere veelgenoemde acties.
Provincie:
Tag(s):