donderdag, 31. januari 2008 - 16:33

Amsterdamse jongeren gaan voor veiligheid op school

Amsterdam

'Amsterdamse jongeren vinden veiligheid op school grootste issue voor 2008’. Dat is de uitkomst van de ‘JAA! Thermometer’, een peiling die JAA! (Jongeren Actief voor Amsterdam) jaarlijks houdt onder meer dan 250 Amsterdamse jongeren.

Ook de ongezonde levensstijl van jongeren en misbruik van gegevens op internet worden door jongeren genoemd als zorgwekkende trends. Aangescherpte beveiliging op school, gemengd wonen en de afname van het aantal schoolverlaters worden door jongeren als positieve trends gezien.

JAA! brengt vanaf 2008 jaarlijks de ‘JAA! Thermometer’ uit. In deze thermometer staan de meest positieve en de meest negatieve trends in Amsterdam volgens ruim 250 Amsterdamse jongeren van het Vmbo, Havo, Vwo en MBO.

De belangrijkste positieve trend is dat Amsterdamse jongeren tevreden zijn over de aangescherpte beveiliging op scholen in Amsterdam. Kluiscontroles, schoolpasjes, automatische hekken, en beveiligingscamera’s; jongeren voelen zich door deze maatregelen veiliger op school. Dat de beveiligingsmaatregelen nodig zijn, komt tevens als resultaat naar voren; jongeren vinden het zorgwekkend hoeveel criminaliteit er is op middelbare scholen in Amsterdam.

Tevens maken ze zich druk om het aantal jongeren dat een wapen op zak heeft, veiligheid voor fietsers in Amsterdam, de ongezonde levensstijl van jongeren, en misbruik van gegevens op internet. Daartegenover staat dat jongeren tevreden zijn over de hoeveelheid politie op straat, opgeknapte wijken en de toename van gemengde wijken.

JAA! grijpt de resultaten van de thermometer aan om de Gemeente Amsterdam en maatschappelijke organisaties in 2008 te adviseren over hun beleid en activiteiten.
Provincie:
Tag(s):