maandag, 21. juli 2008 - 16:51

Amsterdamse politie vaart voor eerst mee in Gay Pride

Amsterdam

De politie Amsterdam Amstelland heeft deze zomer een primeur door mee te varen met de jaarlijkse gay pride Amsterdam. Het homonetwerk ‘Roze In Blauw’ zal in een speciale boot vóór gaan in de botenparade. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de gay pride dat de politie met een eigen boot meevaart. Dit heeft belangenorganisatie COC Amsterdam maandag 21 juli bekendgemaakt.

Het is voor het eerst dat een Nederlands politiekorps meevaart tijdens de botenparade, een belangrijke mijlpaal volgens het COC Amsterdam. Roze In Blauw en COC Amsterdam hebben het afgelopen jaar veelvuldig over de mogelijkheid tot meevaren gesproken.

"Het is een kwestie waar binnen de politie veel over is gediscussieerd, omdat de vraag speelt hoe zo’n boot eruit moet zien en hoe de politie op de boot zich dan moet kleden en opstellen" aldus het COC Amsterdam.

Voorzitter Dennis Boutkan begrijpt de gevoeligheid: "de politie heeft immers op die dag ook een belangrijke handhavingsrol en er mag geen verwarring ontstaan tussen meevaren en de veiligheid bewaren".

Volgens het COC Amsterdam kleeft rond de canal parade altijd een imago van veel bloot en dat zorgt voor discussie hoe een politieboot er dan uit moet zien en welke boodschap de politie over wil
brengen.

Volgens Ellie Lust, de voorzitter van het homonetwerk Roze In Blauw, wordt het ‘een waardige boot, waar collega’s van het homonetwerk in dienstuniform meevaren. Door mee te varen draagt de politie uit dat zij staat voor een tolerante en diverse samenleving’.
Provincie:
Tag(s):