maandag, 21. januari 2008 - 13:41

Amsterdamse stadsdeel Slotervaart gaat camera's plaatsen

Amsterdam

In twee straten in Overtoomse Veld, de Jan Tooropstraat en de Marius Bauerstraat, komen camera´s die van plek kunnen wisselen, de inschatting is dat zij twee keer per jaar op andere plekken worden gehangen. In dit deel zijn de meeste autodiefstallen volgens de cijfers van de politie.

Overdag vervuilt de schooljeugd de straat en ´s avonds komen de groepjes vernielzuchtige en intimiderende buurtjongens naar buiten.
De beelden worden live gelezen in een speciale ruimte aan het Delflandplein.

Volgens stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch komen er in het politiebureau extra monitoren, zodat de politie zo nodig kan meekijken bij de controles die worden uitgevoerd door onder andere controlerende instanties.

Bovendien worden de camerabeelden een paar weken bewaard, zodat op verzoek juist die beelden bestudeerd kunnen worden die horen bij de plaats en tijd van de overval, vernieling of geweldpleging.

Slotervaart stelt de burgemeester voor om de flexibele camera´s te mogen plaatsen in het gebied tussen de Johan Huizingalaan en de ringweg A10, met ten Noorden de Jan Evertsenstraat en ten zuiden de Cornelis Lelylaan.

Het gaat om een periode van twee jaar. Stadsdeel Slotervaart en de gemeente Amsterdam betalen elk de helft van de aanschafkosten voor de nieuwe flexibele camera´s. Er zijn al camera´s op de vijf winkelpleinen, ook die worden dagelijks live bekeken en enkele weken bewaard.
Provincie:
Tag(s):