woensdag, 4. juni 2008 - 21:29

Amsterdamse woonwensen top 8

Amsterdam

Meer dan de helft (57%) van de Amsterdammers en mensen die in de hoofdstad werken, vindt huren een goede optie om in Amsterdam te wonen. Veel mensen hebben een voorkeur voor huren omdat koopwoningen te duur zijn. Daarnaast benadrukt een aanzienlijke groep (23%) de flexibiliteit van huren. Dit blijkt uit onderzoek van Rooftrack.nl onder 501 mensen die in de stadsregio Amsterdam wonen en/of werken.

41,7% van de respondenten beschouwt vrije sector huurwoningen als een goede mogelijkheid maar wel met een voorkeur voor de goedkopere woningen in dat segment.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een centrale ligging in Amsterdam niet de belangrijkste woonwens voor mensen die interesse hebben in een vrije sector huurwoning. Ook voldoende parkeergelegenheid staat niet bovenaan alle wensenlijstjes. Een goede buurt, goede bereikbaarheid en veel binnenruimte worden wel als heel belangrijk ervaren. Veel buitenruimte is het minst belangrijk voor Amsterdamse huurders.

Amsterdamse Woonwensen Top 8

Op basis van het onderzoek kan de volgende Woonwensen Top 8 worden samengesteld. Het percentage geeft aan hoeveel respondenten deze woonwens onderschrijven.
1. Goede buurt (76%)
2. Goede bereikbaarheid (67%)
3. Veel binnenruimte (57%)
4. Goede scholen, restaurants, winkels, etc. (54%)
5. Centrale ligging (46%)
6. Voldoende parkeergelegenheid (42%)
7. Rustige ligging (37%)
8. Veel buitenruimte (24%)
Categorie:
Tag(s):