dinsdag, 8. april 2008 - 21:01

Angie Stone opent North Sea Jazz 2008

Rotterdam

Geheel volgens traditie wordt het North Sea Jazz festival jaarlijks geopend met het Corporate Express Midsummer Jazz Gala, waar dit jaar Angie Stone zal optreden. Het gala vindt plaats op donderdagavond 10 juli 2008. De kaartverkoop gaat op zaterdag 12 april van start. Tijdens het festival, gehouden op 11, 12 en 13 juli, zal Angie Stone ook acte de présence geven.

Angie Stone wordt, samen met zangeressen als Erykah Badu en Jill Scott, verantwoordelijk gehouden voor de opleving van de soulmuziek eind jaren negentig: op gospel en blues geïnspireerde ontroerende nummers zonder poeha, maar wel met een hoog kippenvelfactor.

Na jarenlang in dienst te hebben gestaan als sessiemuzikant voor o.a. ex-vriend D'Angelo oogstte de New Yorkse vedette in 1999 veel succes met haar debuutalbum Black Diamond. Haar memorabele debuutoptreden in de Amsterdamse poptempel Paradiso in hetzelfde jaar liet niemand onberoerd. Stone is haar roots trouw gebleven: niet voor niets kwam haar recente album Art of Love & War uit op het prestigieuze Stax label.
Categorie:
Tag(s):