dinsdag, 2. december 2008 - 15:56

Angstige momenten voor buspassagiers

Lisse

Passagiers van een lijnbus van Connexxion in Lisse dachten dinsdagochtend even dat ze in een scène waren beland van een spannende Amerikaanse film. Niets bleek minder waar.

Een 24 jarige passagier van een lijnbus van Connexxion heeft dinsdag 2 december rond 10.30 uur het stuur overgenomen van de onwel geworden chauffeur. De chauffeur, een 37 jarige man uit Nieuw-Vennep, raakte bewusteloos toen hij over de Broekweg reed.

De chauffeur reed bij de bushalte daar door toen de passagier uit Rijsenhout wilde uitstappen. De passagier probeerde contact te krijgen met de chauffeur, maar deze reageerde niet. Samen met een andere passagier, een 55 jarige vrouw uit Hoofddorp, is de man naar voren gesneld waarna hij het stuur heeft overgenomen.

De passagier kon echter niet bij de rem en zag geen handrem. Omdat de bus in de richting van het tegemoetkomende verkeer en richting de kruising met de Hyacinthenstraat reed heeft de passagier besloten om de bus in de richting van een plantsoen en hek van een school te sturen waar geen personen en voertuigen stonden.

Hierdoor is de bus tot stilstand gekomen en zijn er verder geen gewonden gevallen. Hoeveel passagiers er uiteindelijk in de bus zaten is bij de politie niet bekend. Een zegsvrouw spreekt over enkele die met de schrik zijn vrijgekomen. De chauffeur is voor onderzoek overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.
Provincie:
Tag(s):