zondag, 14. december 2008 - 22:00

Anky van Grunsven geblesseerd

Drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven is door een blessure aan één van haar rugwervels tijdelijk te voet gesteld. Daardoor kan zij niet van start gaan in de wereldbeker kwalificatiewedstrijd van Londen volgende week en is deelname aan het CDI van Mechelen eind deze maand ook nog onzeker.

'Het is niets ernstigs maar ik heb toch serieus last van mijn rug. Daarom heb ik Peter Vergouwen, een bekende sportarts in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede verzocht een MRI scan te maken van mijn rugwervel. Het blijkt niets ernstigs te zijn, maar toch adviseerde hij me enige tijd het paardrijden te laten', aldus Van Grunsven op haar website.

Volgens amazone heeft zij in het verleden nooit last van haar rug gehad en wil zij dat in de toekomst graag zo houden. 'Ik ben niet snel te voet te stellen, maar ik ben nu toch van plan dit advies op te volgen'. Zelf schat zij op dit moment de kans klein in dat zij in Mechelen alweer van start gaat. Van Grunsven is één van de drie genomineerden voor de titel Sportvrouw van het Jaar 2008 en zou normaal gesproken niet in Amsterdam bij de verkiezing aanwezig zijn geweest.

'Zonder rugblessure was ik zondag naar Londen vertrokken, maar ik ben nu wel op 16 december bij de verkiezing aanwezig'. Anky werd in 1994 al Sportvrouw van het Jaar en werd nadien een aantal malen genomineerd.
Categorie:
Tag(s):