zaterdag, 1. november 2008 - 19:07

Anky van Grunsven zegeviert in Lyon

In het Franse Lyon wordt dit weekeinde een internationaal concours verreden voor spring- en dressuurruiters. Op donderdagochtend zegevierde Anky van Grunsven (Erp) met de KWPN goedgekeurde hengst IPS Painted Black in de Grand Prix. Op vrijdagavond laat zegevierde de drievoudig Olympisch kampioene ook in de Kür.

In Lyon zaten onder andere achter de jurytafel Mariëtte Withages, Gislain Fouarge en Gotthilf Riexinger. Zij zagen allen in beide rubrieken Anky van Grunsven winnen. In de Grand Prix kwam de meeste concurrentie van de Deense Nathalie zu Sayn Wittgenstein met Rigoletto. Isabell Werth bracht de achtjarige ruin First Class aan de start en zij eindigde op de vijfde plaats, net voor de Deense - maar in Nederland wonende - Anne van Olst (Den Hout) met Exquis Clearwater. Thamar Zweistra (Schore) werd met Hexagon's Orthello negende. In de Grand Prix Spécial, waarin Van Grunsven niet van start ging, was de zege voor Nathalie zu Sayn Wittgenstein, die een score behaalde van 70.840%. Daarmee verwees de Deense amazone de Britse Laura Bechtolsheimer met Andretti naar de tweede plaats. Zweistra werd nu vijfde.

In de Kür, die werd verreden voor een volgepakte hal, waren Anky van Grunsven en IPS Painted Black van uitzonderlijke klasse. Voor deze combinatie betekende deze overwinning de zevende internationale zege dit jaar. Isabell Werth werd nu op ruime achterstand met First Class tweede, voor Anne van Olst, die derde werd.
Categorie:
Tag(s):