zondag, 23. november 2008 - 20:09

ANWB geeft spitsalarm af voor ochtendspits

Den Haag

De ANWB geeft voor maandagochtend een spitsalarm af. De ANWB verwacht een extreem zware ochtendspits van meer dan vijfhonderd kilometer file door mogeliijke sneeuwval. Het is voor het eerst dat de ANWB een dergelijk signaal afgeeft voor het verkeer.

Het spitsalarm moet mensen alerter maken, aldus Ad Vonk van de ANWB. “Wanneer wij reizigers waarschuwen 'voor een zeer drukke ochtendspits', lijkt niemand er zich nog wat van aan te trekken. Nu het zich laat aanzien wordt maandagochtend een puinhoop verwacht. Alleen bij deze extremen zal de ANWB voortaan met een spitsalarm komen�.

Ondanks het winterweer valt tot nu toe de verwachte chaos op de wegen erg mee. Volgens de ANWB stond er rond 07.00 uur vijftig kilometer meer file dan normaal op de maandagochtend. Echter zijn er geen meldingen vanaf het hoofdwegennet dat het verkeer last heeft van het winterweer. Volgens de VID lijkt het er op dat het verkeer wat eerder op gang kwam dan normaal, in reactie op de grote hoeveelheid verontrustende verwachtingen van gisteravond. Druk is het zeker op het Nederlandse wegennet. Rond 07.30 uur stond er ruim 300 kilometer file.

Ook Schiphol heeft te kampen met wat lichte vertragingen. Dat wordt mede veroorzaakt doordat vliegtuigen sneeuw- en ijsvrij gemaakt moeten worden.
Provincie:
Tag(s):