vrijdag, 5. september 2008 - 15:18

Apache helikopters starten met avondvliegen

Gilze-Rijen

Apache gevechtshelikopters van vliegbasis Gilze-Rijen zijn op 1 september gestart met het jaarlijks avondvliegprogramma. Als de Cougar en Chinook transporthelikopters van vliegbasis Soesterberg in het najaar van 2008 naar vliegbasis Gilze-Rijen zijn verhuisd, starten ook deze toestellen met het avondvliegen. Dit heeft Defensie vrijdagmiddag laten weten.

Er wordt in principe iedere maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18.00 tot uiterlijk 23.00 uur gevlogen. De vliegbewegingen vinden vooral plaats in de aangewezen laagvlieggebieden en de directe omgeving van de vliegbasis. Het avondvliegprogramma staat gepland tot medio april 2009. Rond de feestdagen wordt zo min mogelijk gevlogen.

Nachtzichtapparatuur
Het avondvliegen is noodzakelijk om de vaardigheid van de vliegers op peil te houden. De training spitst zich toe op alle aspecten die de vliegers voor de huidige missie in Afghanistan nodig hebben, waaronder vliegen met nachtzichtapparatuur en laagvliegen.

Klachten geluidshinder
Voor geluidshinderklachten kan gebeld worden met de Sectie Geluidshinder, deze is bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800 – 0226 033.
Provincie:
Tag(s):