maandag, 28. april 2008 - 15:41

Apeldoorn, een mix van natuur en kunst

Apeldoorn

De NCRV zendt op donderdag 1 mei 2008 om 19:55 uur op Nederland 2 een programma uit dat gewijd is aan Apeldoorn. Tijdens dit programma komen de mooiste plekken en verborgen natuur van Apeldoorn in beeld. Op deze wijze wil de NCRV laten zien dat er meer natuur te vinden is in een stad, dan men vaak denkt.

Steden doen steeds meer hun best om de stedelijke natuur te behouden, of te laten opbloeien, door middel van plannen en gerichte maatregelen. Zo ontstaan er steeds nieuwe mogelijkheden voor de natuur in de stad.

In deze aflevering wordt een nadruk gelegd op het grote belang dat de gemeente Apeldoorn hecht aan de natuur en de projecten die op dat gebied gebeuren. Ecoloog Gert Jan Blankena vertelt over een aantal natuurprojecten waar veel aandacht aan wordt besteed door de gemeente. Zoals de wijk Zuidbroek, waar eerst een grote park wordt gelegd alvorens er wordt gebouwd.

Waterschapper Anton Koot laat zien hoe de sprengen van Apeldoorn zijn hersteld. Door het schone water zijn het nu bijzondere natuurplekken in de stad. Ook de restauratie van het Beekbergerwoud, een verdwenen oerbos, is te zien in het programma.

In Apeldoorn gaan natuur en kunst al eeuwen samen. Zoals de tuinen van Paleis het Loo die worden gezien als een kunstwerk. De kunstenaar Frederik van Eeden, die zich liet inspireren door een oerbos, vertelt zijn ontwerp over een nieuw stadspark.

Voor meer informatie: http://www.natuurindestad.ncrv.nl/
Provincie:
Tag(s):