woensdag, 27. augustus 2008 - 17:43

Apeldoorn gaat tennissen

Apeldoorn

Maandag 1 september gaat in Apeldoorn de tennismaand van start.De hele maand september staat de stad in het teken van tennis.Er zijn allerlei activiteiten voor jeugd, jongeren en volwassenen met als klap op de vuurpijl de Davis Cup-wedstrijden in Omnisport.

De tennismaand start met het bekende Apeldoornse Tenniskampioenschap (ATK) waarbij leden van de tien Apeldoornse tennisverenigingen strijden om de titel ‘beste tennisser van Apeldoorn’. De inschrijving voor het ATK is op 17 augustus gesloten. De wedstrijden vinden plaats van 1 t/m 14 september. Voor de jeugdige deelnemers aan het ATK stelt de gemeente 300 vrijkaartjes voor de Davis Cup beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.apeldoorntennis.nl.

Ook de Apeldoornse binnenstad staat de komende maand in het teken van de tennissport. Op donderdag 18 september, de dag van de loting voor de Davis Cup, verandert het Marktplein in een heus Centre Court. Hier zullen van 11.00 tot 16.00 uur verschillende tennisclinics gegeven worden voor jong én oud. Het plein wordt opgedeeld in tien tennisvelden: vijf voor scholen die zich vooraf hebben opgegeven, twee voor demonstraties rolstoeltennis en drie voor voorbijgangers die wel zin hebben in een potje tennis of het eens op willen nemen tegen bekende Apeldoornse spelers. Rondom de velden zijn er bovendien jonge kunstenaars bezig met het vervaardigen van kunstwerken, die in het nieuwe Omnisport worden tentoongesteld.

Op de woensdagmiddagen 3, 10 en 17 september zijn er voor de jeugd tennisclinics in de wijken De Maten, Zuid, West en Noord. Iedereen tussen 10 en 15 jaar kan hier gratis aan deelnemen. Tijdens de clinics zijn kaartjes te winnen voor de Davis Cup-wedstrijden in het Omnisportcentrum. Van de deelnemende kinderen wordt wel verwacht dat ze sportkleding mee nemen. Voor rackets en tennisballen wordt gezorgd.

Dertig basisscholen hebben gereageerd op de oproep of zij tennisles zouden willen krijgen op school. Voorafgaande aan de Davis Cup-wedstrijden krijgen leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 tennisles in plaats van ’gewoon’ gym. Na afloop van de Davis Cup wordt de leerlingen de gelegenheid geboden om nog een proefles te volgen bij een van de Apeldoornse tennisclubs. De lessen worden gegeven door Apeldoornse tennisleraren van verschillende verenigingen. De Nederlandse Tennisbond (KNLTB) verzorgt het lespakket en het materiaal. Ook hier kunnen de kinderen toegangskaarten voor de Davis Cup winnen.

Ook is er aandacht voor de minder valide sporters. Tijdens het tennisfestijn op de markt zijn er demonstraties rolstoelstennis op 2 van de 10 tennisvelden door Nederlandse topspelers. Tennisvereniging VEGO gaat in september bovendien de eerste Apeldoornse tennisbaan voor mindervaliden openen. Op zaterdag 27 september zal Esther Vergeer, Nederlands kampioen rolstoeltennis, de eerste bal slaan op de speciaal aangelegde rolstoeltennisbaan.

In het weekend van 19, 20 en 21 september vindt het internationale topsportevenement de Davis Cup by BNP Paribas plaats. Van vrijdag tot zondag strijden Nederland en Zuid-Korea om een promotie naar de Wereldgroep. Nederland kan na jaren weer naar de Wereldgroep promoveren, Zuid-Korea loopt de kans te degraderen. De wedstrijden worden gespeeld in Omnisport Apeldoorn, de nieuwe topsportaccommodatie met onder meer een indoor-wielerbaan en atletiekbaan. Speciaal voor de Davis Cup wordt er tijdelijk een gravelbaan aangelegd.

Maandag 8 september maakt bondscoach Jan Siemerink in Omnisport Apeldoorn bekend welke spelers geselecteerd zijn voor het REAAL Nederlands Davis Cup Team. Tegen wie deze spelers uitkomen en wanneer exact moet blijken uit de loting op het stadhuis op donderdag 18 september.

Kijk voor meer informatie over de Davis Cup by BNP Paribas en alle nevenactiviteiten in Apeldoorn op: www.apeldoorn.nl/daviscup
Provincie:
Tag(s):