woensdag, 23. juli 2008 - 16:11

Apeldoorn helpt senioren aan meer vertrouwen in verkeer

Apeldoorn

Het autorijden is voor veel senioren ingewikkelder geworden.De afgelopen jaren is de drukte op de wegen toegenomen en zijn er tal van nieuwe verkeersregels bijgekomen.

De gemeente Apeldoorn wil automobilisten van 50 jaar en ouder helpen om als verkeersdeelnemer meer vertrouwen in zichzelf te krijgen, biedt de gemeente deze inwoners een rijvaardigheidstraining aan.

De trainingen vinden komend najaar plaats op 22 en 23 september. Er is plaats voor 96 deelnemers. Geïnteresseerden kunnen een deelname-formulier opvragen bij de gemeente Apeldoorn of contact opnemen met de rij-instructeur de heer Gerritsen 06–20 47 56 91.

Tijdens de training worden de deelnemers getest op hun rijvaardigheid. Speciaal hiervoor opgeleide adviseurs gaan met de deelnemers de weg op. Na afloop van de rit wordt deze met de deelnemer besproken en krijgt hij tips en informatie over de verkeersregels mee. Tevens kan de deelnemer vrijblijvend de ogen laten testen door een deskundige. De gemeente vraagt voor de training een kleine bijdrage van 15 euro.
Provincie:
Tag(s):