maandag, 22. december 2008 - 23:49

Apeldoorn zet ‘schillenboer’ in

Apeldoorn

Vanaf 01 januari 2009 kunnen alle bewoners van Apeldoorn hun gft-afval gratis aanbieden. Met het niet meer in rekening brengen van het gft-afval wil de gemeente het scheiden van afval bij haar bewoners stimuleren. Bij flatbewoners die niet in het bezit zijn van een groene container gaat vanaf 05 januari 2009 een ‘moderne schillenboer’ langs.

De gemeente stuurt dagelijks zes tot acht wagens van Circulus op pad die tussen 17.00 en 20.00 uur bij bewoners het afval ophalen.

Bij zo’n vierhonderd appartementengebouwen in Apeldoorn staat op vaste dagen en vaste tijden een wagen van Circulus. Bij de meeste locaties is dat ter hoogte van de ondergrondse containers van het appartementencomplex. Bewoners kunnen hier op vertoon van hun grofvuilpas hun gft-afval aanbieden. Bij inlevering ontvangen zij van Circulus een composteerbare afvalzak, waarin het gft-afval de volgende keer aangeboden kan worden. De inzamelwagen staat tien minuten op locatie.

Tussen kerst en oud en nieuw ontvangen bewoners bericht over de ophaaldagen en de daarbij behorende tijden. De ophaaldagen voor laagbouw staan vermeld in de afvalwijzer van Circulus.
Provincie:
Tag(s):