donderdag, 17. juli 2008 - 10:12

Appartementen Mariagardestraat weer vrijgegeven

Roermond

De 22 bewoners van het appartementencomplex aan de Mariagardestraat in Roermond, die vorige week woensdag na een explosie werden geëvacueerd, mogen weer terug naar hun woningen. De gemeente Roermond heeft de appartementen woensdagmiddag rond 16.30 uur weer vrijgegeven, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Bij de explosie in een appartement op de tweede etage, kwam een 28-jarige Roermondenaar om het leven. Onduidelijk is nog steeds wat de aanleiding tot de explosie is geweest. In ieder geval heeft onderzoek uitgewezen dat er geen lekkage in de gasleiding was, aldus de zegsman. Het onderzoek hiernaar is nog niet afgerond. Ook is het gas- en elektranet in het hele complex doorgelicht.

Onderzoek heeft verder uitgewezen dat de belendende percelen door de klap niet zijn ontzet. Wel zijn er enkele scheurtjes ontdekt, maar er is geen ernstige schade opgetreden aan de woningen. De woningbouwvereniging en de aannemer zullen de herstelwerkzaamheden uitvoeren.

Ook is er bij de explosie een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen, dat inmiddels door een gespecialiseerd bedrijf is opgeruimd. Deze hoeveelheid was zo klein, dat het geen gevaar voor de directe omgeving opleverde, zegt de woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):