dinsdag, 30. december 2008 - 20:13

Appartementen ontruimd na vondst verdacht voorwerp

Heerlen

In Heerlen zijn dinsdagavond 35 appartementen ontruimd omdat de politie is gestuit op een verdacht voorwerp in een woning. Omstreeks 16.00 uur meldde een jonge vrouw op het politiebureau dat haar moeder werd bedreigd in haar woning door een man met mogelijk explosieven op zijn lichaam. Dit maakte een woordvoerder van de politie bekend.

Bij aankomst van de politie had de moeder zich uit de voeten kunnen maken en ook een familielid had de woning weten te ontvluchten. De bedreiging had volgens de woordvoerder te maken met een ruzie in de relationele sfeer. Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie telefonisch contact met de man en die bleek ook niet meer in de woning aanwezig te zijn.

Bij een inspectie van de woning trof de politie een verdacht voorwerp aan en besloot zij de appartementen te ontruimen. De geëvacueerde bewoners worden momenteel opgevangen in een nabijgelegen gebouw van de Mondriaan Groep.

De politie heeft het Explosieven Opruimings Commando (EOC) ingeschakeld om het voorwerp te beoordelen. Nadat de omgeving weer veilig was, konden de bewoners omstreeks 23.30 uur weer terug naar hun woning.

De man die de bedreigingen geuit heeft is in een woning in Voerendaal aangehouden. Of er daadwerkelijk explosieven zijn aangetroffen kon de woordvoerder niet zeggen. Dit in verband met het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):