maandag, 14. januari 2008 - 16:46

Aqua Zoo wint Leeuwarder ondernemersprijs 2007

Leeuwarden

Marga Waanders heeft maandag 14 januari 2008, tijdens de gezamenlijke nieuwsjaarslunch van de Commerciële Club Fryslân en de gemeente, de onderneming van 2007 bekendgemaakt. Aqua Zoo Friesland was dit jaar de beste. Peter Wolters, de directeur van Aqua Zoo, heeft de oorkonde en het kunstwerk in ontvangst genomen.

De jury, onder leiding van raadslid Hendrik ten Hoeve, koos dit jaar unaniem uit 12 inzendingen Aqua Zoo Friesland als beste. De jury had grote waardering voor de bedrijfsmatige aanpak, de speciale marketingmethoden, het inzetten op kwaliteit, het tonen van visie, veerkracht en doorzettings­vermogen. Bijzondere vermelding verdient bovendien dat Aqua Zoo Friesland zich actief inzet om mensen met een uitkering en/of een handicap in dienst te nemen.

Peter Wolters heeft in enkele jaren laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om in de regio Leeuwarden een toeristische attractie van formaat op te bouwen. Vanaf 2003 groeide het aantal bezoekers van circa 40.000 naar bijna 170.000 in 2007. Daarmee past dit bedrijf perfect in de slogan: “Kijk, dat is ´t mooie van Leeuwarden�.

Met de Leeuwarder ondernemersprijs wil de gemeente Leeuwarden onderscheidend ondernemerschap in de breedste zin van het woord stimuleren. In aanmerking komen bedrijven waarvan de hoofd- en/of nevenvestiging in de gemeente Leeuwarden is gevestigd. De jury kijkt bij de beoordeling o.a. naar visie, durf en doorzettingsvermogen. Prestaties kunnen liggen op alle vlakken van ondernemerschap, van productie tot marktbenadering en van personeelsbeleid tot relaties met leveranciers en omwonenden.
Provincie:
Tag(s):