maandag, 29. september 2008 - 23:24

Archeologiecursus Spitten in de polder

Almere

Op 14 oktober start in de bibliotheek van Almere de archeologiecursus Spitten in de polder. Zes boeiende, actieve lessen en twee excursies brengen het verre verleden van Almere weer tot leven.

Cursisten krijgen gedurende de cursus een goed beeld van de archeologie van Almere en Flevoland. “Voordat Almere bestond, stuitten boeren hier, tijdens het ploegen, af en toe op een scheepswrak,� aldus stadsarcheoloog Willem-Jan Hogestijn. “Tegenwoordig verrichten we archeologisch onderzoek vóór nieuwe wijken worden gebouwd. Behalve resten uit de tijd van de Zuiderzee, levert dat ook vondsten op uit de Steentijd, zo’n 10.000 jaar geleden. Toen woonden hier namelijk ook mensen.�

Zelf aan de slag
In de cursus delen de archeologen hun kennis over beide periodes. In elke les werken cursisten zelf met archeologisch materiaal, dat voor handen is. Denk hierbij aan het werken met vuursteen of leer en het maken van touw. In de laatste les wordt er zelfs laatmiddeleeuws geborreld!

Inschrijven
De lessen worden gehouden op zes dinsdagavonden, de twee excursies zijn op zaterdagen. De cursus – een initiatief van de gemeente Almere en WSF Flevoland/ Bibliotheek Almere - kost € 57,50. Leden van Bibliotheek Almere krijgen korting.

Voor meer informatie en inschrijven: kijk op www.almere.nl/archeologie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Provincie:
Tag(s):