dinsdag, 1. april 2008 - 11:42

Architect bezoekers-centrum Mijl op Zeven wint prijs

Ospel

Renz Pijnenborgh, de architect van Mijl op Zeven, het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in de Groote Peel, heeft de oeuvreprijs Gezond Binnen 2008 gewonnen.

Gezond Binnen is een jaarlijkse prijs voor architecten, dit keer met als thema ‘energiebesparing moet, maar wie doet het gezond?’ De prijs ging naar stadsdeelkantoor Leidschenveen. Speciaal voor Pijnenborgh en diens bedrijf Archiservice werd een oeuvreprijs ingesteld en aan hem uitgereikt. ‘Als één van de weinige bureaus in Nederland bedt Archiservice het streven naar een gezond binnenklimaat consequent in een integraal streven naar hoge en duurzame kwaliteit, ’ aldus de jury. De projecten van Pijnenborgh, waaronder dus bezoekerscentrum Mijl op Zeven, kenmerken zich door de synthese tussen bruikbaarheid, gezondheid, energiezuinigheid en ecologie. Er is ontworpen in samenwerking met de gebruikers en er zijn uitsluitend gifvrije materialen gebruikt voor de gebouwen en de inrichting. In zijn projecten wordt gebruik gemaakt van een laag temperatuurverwarmingssysteem en van natuurlijke ventilatie en er is volop daglicht aanwezig. Dak, vloer en gevels zijn zeer goed geïsoleerd en voorzien van een vegetatiedak.

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven heeft een speciale folder over de ecologische toepassingen. Medewerkers informeren u graag. Ook voor excursies en andere activiteiten is Mijl op Zeven een bezoek meer dan waard. Het bezoekerscentrum is gelegen bij het Nationaal Park de Groote Peel aan de Moostdijk
Provincie:
Tag(s):