donderdag, 12. juni 2008 - 0:10

Arda zorgt op valreep voor Turkse hoop

(Elfvoetbal) Arda heeft Turkije in de blessuretijd langs Zwitserland geschoten. De middenvelder zorgde met een schot van afstand dat Euro 2008 nog niet over is voor Turkije. Het werd 2-1.

Met het doelpunt in de dying seconds van de wedstrijd houden de Turken nog altijd zicht op de kwartfinale. De ploeg staat samen met Tsjechië op drie punten en ze spelen zondag tegen elkaar om uit te maken wie zich bij de beste acht van Europa voegt.

Trainer Fatih Terim van Turkije sprak van een moeizame wedstrijd. "Het is niet makkelijk om een achterstand om te buigen tijdens een EK. Maar hebben hard gevochten in de tweede helft. Als God het wil, winnen we ook van Tsjechië en bereiken we de volgende ronde."

Voor Zwitserland zijn de druiven zuur. De thuisploeg is uitgeschakeld en speelt zondag tegen Portugal in een wedstrijd die nergens meer om gaat. Portugal is door de zege van Turkije zeker van de kwartfinale.

Het duel tussen Zwitserland en Turkije was bij vlagen bloedstollend spannend. Lange tijd stond het 1-1 en aan die uitslag hadden beide ploegen niets. Zowel Turkije als Zwitserland zette daarom alles op alles om de overwinning te kunnen opeisen. Dat lukte Turkije pas in de tweede minuut van de blessuretijd.

Door een doelpunt van Hakan Yakin kwam Zwitserland in de eerste helft op voorsprong. In het begin van de tweede helft zorgde Semih voor de gelijkmaker. Daarna ontstond een bloedstollend gevecht op leven en dood.

Arda beslechtte die strijd in de blessuretijd in het voordeel van Turkije.
Categorie:
Tag(s):