zondag, 24. februari 2008 - 11:43

Armetierig degradatieduel zonder winnaar

(Elfvoetbal) Willem II is er zaterdag niet in geslaagd te winnen van Excelsior. In een armetierig degradatieduel hielden beide ploegen hetop 0-0

Beide ploegen maakten er een zware avond van voor de fans in het stadion. Kwaliteit was niet te zien op Woudestein. Het hoogtepunt van dewedstrijd was ook een tragisch dieptepunt, een moment dat de sfeer van de wedstrijd tekende.

Nadat Sebastian Pardo de bal verloor aan Christophe Gregoire ontstond een duel waarbij de Chileen in al zijn temperament liet zien dat het slecht ging met de Rotterdammers. Met een fikse kopstoot dupeerde hijvooral zijn eigen ploeg, die nog 25 minuten met tien man moest spelen tegen Willem II.

Willem II bakte er echter niets van tegen de tien Rotterdammers. Er ging nauwelijks dreiging uit van de ploeg van Andries Jonker. Het enige gevaarlijke moment was een stiftballetje van Christophe Gregoire, maar die bal kon doelman Ronald Graafland nog net over de lat heen tikken.

Geen van beide ploegen schiet echt iets op met het doelpuntloze gelijkspel. De twee onderste ploegen van de Eredivisie blijven de onderste ploegen van de Eredivisie. Terwijl allebei heel veel gehad zouden hebben aan een zege. Excelsior zou een heel eind uit de directe zorgen zijn na de derde opeenvolgende zege. Willem II zou de laatste plaats hebben verlaten.

Het kwam er alleen niet van. Het enige positieve dat Excelsior kan halen uit deze wedstrijd is dat het voor de derde keer op rij geen tegendoelpunt kreeg. Dat is echter een erg magere score in een duel waarin alleen de zege telt.
Categorie:
Tag(s):