maandag, 21. april 2008 - 16:28

Armin Only in Jaarbeurs rustig verlopen

Utrecht

Vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, werkzaam in het Veiligheidshuis Utrecht, hebben tijdens het Armin Only evenement in de Jaarbeurs zaterdagnacht € 480 aan boetes opgelegd voor drugsbezit. Bij het optreden van de internationaal bekende DJ werd een zero tolerance beleid gevoerd waar het drugsbezit betrof.

In totaal zijn twintig verdachten aangehouden voor opium- en geweldsdelicten. Twee verdachten zijn ingesloten en brachten de nacht door in de cel. Eén verdachte kreeg ter plekke een financiële transactie opgelegd. De overige verdachten werden niet vervolgd. De drugs die zij bij zich hadden zijn in beslag genomen. Daarnaast zijn in de zogenaamde ‘dropboxen’ voor de ingang van de Jaarbeurs kleine hoeveelheden drugs gedeponeerd.

Tijdens het Armin Only evenement was het OM aanwezig om zaken ter plekke te behandelen en zo nodig op zitting te laten komen. Zo konden verdachten nog in de Jaarbeurs een geldboete of taakstraf opgelegd krijgen. Normaal gesproken ontvangt het Veiligheidshuis na afloop van dergelijke evenementen de processen-verbaal. Verdachten krijgen vervolgens een oproep om op het parket te komen. Daar wordt hen dan een boete en/of taakstraf opgelegd. Deze stappen werden tijdens Armin Only op locatie doorlopen.
Provincie:
Tag(s):