zondag, 30. november 2008 - 1:46

Arnautovic schiet Haagse hoop aan flarden

(Elfvoetbal) ADO Den Haag heeft de zevende nederlaag op rij geleden in de Eredivisie. De residentieclub moest zaterdag met 1-2 zijn meerdere erkennen in FC Twente. De Oostenrijkse rechtsvoor Marko Arnautovic (foto) kroonde zich in de slotfase, na een scherpe steekbal van Kenneth Perez, tot matchwinner. Op de overwinning was overigens weinig af te dingen. De bezoekers hielden ADO namelijk zelf in leven tot de winnende treffer.

In Den Haag snakt men naar punten. Na een flitsende start van het seizoen, is het elftal van trainer André Wetzel gezakt naar de kelder van de Eredivisie. Na zes wedstrijden droog te hebben gestaan wilden de Hagenezen punten pakken tegen de in bloedvorm verkerende ploeg van Steve McClaren. ADO-coach André Wetzel paste zijn opstelling daarom aan voor het duel.

Pascal Bosschaart kreeg, na enkele weken op de bank te hebben gezeten, een kans in de basisopstelling. De oud-Feyenoorder speelde als linkshalf, omdat de jonge Kai van Hese de linksachterpositie heeft veroverd. Wetzel liet zijn elftal opereren in een 4-4-2- formatie, met Richard Knopper en Fabio Caracciolo in de voorhoede.

Twente-trainer McClaren zag geen reden zijn elftal te wijzigen na de galavoorstelling tegen Sc Heerenveen vorige week, en zaterdag bleek nog eens waarom. De Tukkers waren vanaf het beginsignaal heer en meester. Hun voornaamste tegenstander was niet ADO, maar de gemakzucht waarmee Twente acteerde na de openingstreffer, van Theo Janssen, in de eerste helft. Janssen zette zich na negen minuten met succes achter een vrije trap. Zijn schot werd aangeraakt door de Hagenaar Aleksandar Rankovic en plofte vervolgens binnenkant paal binnen.

Na de 0-1 liet Twente de bal rustig rondgaan en het vond ook met regelmaat de vrije man. De schutters stonden echter niet op scherp. Zo miste Blaise N'Kufo het doel meermaals, net als zijn compagnon voorin: Arnautovic. Zij zagen hun inzetten een aantal keer gestopt worden door doelman Robert Zwinkels. Kenneth Perez passeerde Zwinkels wel, maar zijn volley eindigde op de lat. Daarmee bleef de teller bij rust op één staan voor Twente.

In het tweede bedrijf leek Twente geen vrees te hebben voor een gelijkmaker van ADO. Het leunde op het talent van een aantal spelers en de organisatie van de ploeg. Die was echter zoek in de 78ste minuut. Leroy Resodihardjo, even daarvoor ingevallen, mocht inkoppen na een vrije schop van Bosschaart. Hij knikte het leerwerk via de onderkant van de lat tegen de touwen.

De Haagse hoop op een punt sloeg echter om in wanhoop, toen Perez tien minuten voor tijd een sublieme bal tussen de ADO-verdedigers door stak op Arnautovic. Hoewel moet worden aangetekend dat N'Kufo zich hinderlijk in buitenspelpositie leek te bevinden, maakte de Oostenrijker het knap af. Hij lobde de bal over Zwinkels en zorgde vooral voor opluchting bij de winnende Tukkers.
Categorie:
Tag(s):