zondag, 1. juni 2008 - 0:39

Arnhemmers verdacht van loverboypraktijken

Arnhem

Twee Arnhemse jongens van 17 en 18 jaar zijn deze week door de politie aangehouden op verdenking van mensenhandel. De Arnhemmers worden ervan verdacht zich bezig te hebben gehouden met zogenoemde loverboypraktijken, waarbij tenminste een viertal meisjes gedwongen zouden worden in de prostitutie te gaan werken.

De twee worden tevens verdacht van onder meer mishandeling, bedreiging en verkrachting. De slachtoffers, variërend in leeftijd van 16 tot en met 20 jaar en afkomstig uit onder meer Gelderland en Friesland, hebben aangifte gedaan.

Eind februari van dit jaar werd een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een melding van een van de minderjarige slachtoffers, die aangaf seksueel te zijn misbruikt door de beide Arnhemmers. Ook zouden ze gedreigd hebben het slachtoffer te werk te stellen in de prostitutie.

Bij het daarop volgende onderzoek, dat inmiddels enige tijd aan de gang is, kwamen nog drie andere slachtoffers in beeld. Twee van hen bleken al voor één van de Arnhemmers in de prostitutie gewerkt te hebben. Bij één slachtoffer kon, door tussenkomst de politie, worden voorkomen dat zij daags daarop gedwongen zou worden om in de prostitutie te gaan werken.

De mannen kwamen onder andere met de meisjes in contact door gebruik te maken van meerdere chatsites op internet. Tevens werden van de meisjes foto's genomen en op internet geplaatst.

Afgelopen maandag werden de beide Arnhemmers aangehouden. Ze zijn inmiddels voorgeleid en door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt door het team Mensenhandel voortgezet. Meerdere aangiften en aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):