dinsdag, 1. juli 2008 - 21:19

Arrestatie bij woninginbraak leidt tot ontdekken hennepkwekerij

Rotterdam

De politie van het district Oost hebben in de nacht van zondag op maandag vier mannen gearresteerd na een melding inbraak in een woning aan de Gong. Na de arrestatie troffen politiemensen in de betreffende woning een hennepkwekerij aan.

Omstreeks twee uur zagen agenten, die na de melding direct naar de woning waren gegaan, diverse personen in de woning waarvan de ruit van de voordeur was verbroken. Zowel aan de voor- en achterzijde van het pand namen de agenten positie in. De verdachten sloegen een ruit aan de achterkant van de woning in en probeerden te vluchten. Nadat zij de politiemensen zagen, gingen ze weer terug de woning in en vluchtten via een ruit aan de voorzijde de woning uit.

Drie verdachten werden op een galerij op respectievelijk de 1e en 2e etage aangehouden. De vierde verdachte werd onder een salontafel van de betreffende woning aangehouden. In de woning zagen politiemensen een in werking zijnde hennepkwekerij. Ook waren er meerdere vuilniszakken met afgeknipte henneptoppen. De hennepkwekerij is ontmanteld. De vier verdachten, een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats, een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel, een 30-jarige man uit Epe en een 32-jarige Rotterdammer, zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche van het district Oost onderzoekt de exacte achtergronden van deze zaak.
Provincie:
Tag(s):