maandag, 9. juni 2008 - 20:22

Arrestaties dode baby Willem van Oosterhout

Oosterhout

De politie heeft maandagmorgen 9 juni 2008 twee verdachten gearresteerd in het onderzoek naar de aangetroffen dode baby in Oosterhout. Het gaat om twee inwoners van Oosterhout, een man van 33 jaar en een vrouw van 31 jaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de baby.

Op woensdagmorgen 12 maart 2008 vonden voorbijgangers het stoffelijk overschot van een pasgeboren baby. Het overleden jongetje was achtergelaten in een bosperceel langs het Wilhelminakanaal-Zuid. De burgemeester gaf hem de naam Willem van Oosterhout. Hij kreeg zijn laatste rustplaats op de begraafplaats Leijsenakkers in Oosterhout.

De politie startte meteen na de vondst een uitgebreid strafrechtelijk onderzoek waaronder ook een buurt- en een passantenonderzoek. De opsporingsprogramma's “Bureau Brabant� en “Opsporing Verzocht� hebben eveneens aandacht besteed aan de zaak. Recent werden 2.700 flyers huis-aan-huis verspreid bij alle woningen in de woonwijken die grenzen aan de vindplaats van het overleden jongetje.

Door technisch onderzoek en medewerking van het publiek konden beide personen als verdachte worden aangemerkt. De woning van de verdachten en een andere woning, waar zij recent verbleven, worden door rechercheurs onderzocht. Dit kan geruime tijd in beslag nemen. Naar aanleiding van de arrestaties is de politie ook een nieuw buurtonderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):