zondag, 19. oktober 2008 - 11:52

Arrestaties na mishandelingen bij jeugdsoos

Glimmen

De politie heeft vrijdagavond laat vier inwoners van Haren aangehouden die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor een aantal mishandelingen eerder die avond bij een jeugdsoos in Glimmen. Daarbij werden een bezoeker van de soos en ook enkele omstanders geschopt en geslagen.

De problemen begonnen toen een 19-jarige jongeman die enkele weken terug ruzie in het jeugdhonk had gehad, het pand binnen kwam. Omdat hij zich opnieuw misdroeg, werd hij de soos uitgezet. De 19-jarige trommelde vervolgens een aantal leeftijdgenoten op waarna alle vier zich op een bezoeker van de jeugdsoos stortten. Deze werd geschopt en geslagen, ook toen hij al op de grond lag. Een voorbijganger die zijn hond uitliet, werd ook door een van de verdachten aangevallen en in het gezicht geslagen.

Een andere omwonende van de soos werd in de bosjes gegooid. Twee verdachten, de 19-jarige en zijn 20-jarige broer, werden bij hun auto aan het Cantersveen door de politie gearresteerd. De twee anderen, 18 en 22, werden in hun woningen aangehouden. Zij zijn ingesloten. De politie doet verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):