woensdag, 21. mei 2008 - 19:25

Arrestaties naar aanleiding van zwaar letselongeval

Breda

De politie heeft twee verdachten gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ernstig verkeersongeval in Breda. De jonge vrouw werd op donderdag 20 maart 2008 aangereden. De veroorzaker reed daarna door, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De 25-jarige Bredase raakte ernstig gewond.

Op donderdagavond 20 maart 2008 fietste het slachtoffer naar huis. Rond 21.40 uur werd zij op de kruising Nieuwe Kadijk met de Terheijdenseweg in Breda, aangereden door een automobilist.

De bestuurder van de auto reed waarschijnlijk door het rode verkeerslicht en ging er na de aanrijding vandoor in de richting van de Doornboslaan in Breda. Hij liet de jonge vrouw zwaar gewond achter. Het slachtoffer is nog steeds herstellende van een gebroken rechter sleutelbeen, een zware hersenschudding en letsel aan haar rechtervoet. Het slachtoffer is een topsportster en werd vorig jaar achtste bij de Nederlandse kampioenschappen triatlon. Door de aanrijding is zij voorlopig uitgeschakeld van sportwedstrijden.

Maandag 21 april jl. besteedde het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht aan het onderzoek naar de onbekende doorrijder. Dit leverde concreet 5 reacties op.

Aan de hand van één van deze reacties kon de politie de betrokken auto achterhalen. Het voertuig stond inmiddels bij een sloopbedrijf en werd in beslag genomen.
Forensisch onderzoek wees uit dat dit voertuig betrokken is geweest bij het ongeval.

De twee arrestanten zijn mannen uit Breda van 45 en 48 jaar. Het duo is dinsdag 20 mei gearresteerd. De 45-jarige man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 48-jarige man zit momenteel nog steeds vast.
Provincie:
Tag(s):