dinsdag, 1. april 2008 - 13:35

Arrestatieteam houdt 27-jarige Albanees aan in internetwinkel

Amsterdam

Op verzoek van de Italiaanse justitie in Florence is in Amsterdam een 27-jarige Albanees aangehouden die wordt verdacht van leidinggeven aan een internationale criminele organisatie. Bovendien zijn in diens gezelschap drie mannen aangehouden die vermoedelijk deel uit maken van dezelfde groepering. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

De aanhouding is zaterdagmiddag in een internetwinkel in Amsterdam-Oost uitgevoerd door een arrestatieteam. De gezochte man bleek in het bezit van een vuurwapen.

Het Italiaanse rechtshulpverzoek wordt onder leiding van het Landelijk Parket uitgevoerd door de dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Bij een doorzoeking van de woning waar de man verbleef is beslag gelegd op valse identiteitsbewijzen, een hoeveelheid (vermoedelijk) cocaïne en versnijdingsmiddelen, twee drugspersen en verpakkingsmaterialen voor drugs. Het onderzoek van de Nationale Recherche richt zich op het vaststellen van de identiteit van de drie aangehouden verdachten. Zij hebben valse namen opgegeven. De technische recherche onderzoekt met drugstesten de in beslag genomen stoffen.

De Italiaanse justitie heeft om uitlevering gevraagd van de 27-jarige Albanees. De man vluchtte in 2006 uit een Albanese politiecel na de moord op twee politiemensen. Het anti-mafia departement in Florence houdt hem verantwoordelijk voor internationale drugshandel en een poging tot liquidatie. In Italië zijn 17 verdachten aangehouden en is beslag gelegd op 20 kilo cocaïne, vijf vuurwapens en valse identiteitsbewijzen.
Provincie:
Tag(s):