woensdag, 20. augustus 2008 - 13:04

Arrestatieteam houdt verdachten roofoverval aan

Almere

Woensdagochtend 20 augustus zijn twee mannen van 29 en 43 jaar oud door een arrestatieteam in een woning aan de Runmolenstraat aangehouden. De mannen worden verdacht van een straatroof op Westeinde in Almere Buiten in mei van dit jaar.

Bij de inval werden twee vuurwapens en goederen die afkomstig waren van de gewelddadige diefstal aangetroffen. Het tweetal is ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Op 18 mei werd een Almeerder op Westeinde onder bedreiging van een mes beroofd. Het slachtoffer raakte niet gewond maar de schrik zat er goed in. Door technisch en tactisch recherchewerk wist het onderzoeksteam het spoor op te pikken van de 29-jarige Almeerder.

Omdat bekend was dat de straatrover eerder met vuurwapens van doen had werd het arrestatieteam ingezet. Die viel vanmorgen in alle vroegte de woning van de verdachte binnen en troffen behalve de gezochte berover ook een 43-jarige man aan.

Deze tweede verdachte, een bekende veelpleger, had behalve een vuurwapen ook enkele spullen bij zich die afkomstig waren van de bewuste straatroof. Bij de doorzoeking van de woning werd een tweede vuurwapen aangetroffen. De wapens en de van diefstal afkomstige goederen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):