zondag, 18. mei 2008 - 23:32

Arrestatieteam ingezet bij overval op supermarkt

Rotterdam

Bij een overval op een supermarkt aan het Stadhoudersplein is zondagavond het arrestatieteam ingezet. Toen surveillance eenheden van de politie ter plaatse kwamen renden enkele verdachten weg maar het was niet duidelijk of er zich nog meer overvallers in het pand bevonden.

De supermarkt werd zondagavond rond kwart voor zeven overvallen door twee gewapende personen. Ze hielden in de winkel enkele personeelsleden gegijzeld, maar verlieten het pand toen de gealarmeerde politie arriveerde. Tijdens hun vlucht ontdeden ze zich van tassen en tenminste één vuurwapen. De politie loste enkele waarschuwings-schoten, waarop de daders hun vluchtpoging staakten.

Op dat moment was nog niet duidelijk of alle daders de supermarkt uit gevlucht waren. Het arrestatieteam werd daarom ter assistentie ingeroepen. Deze stelde de winkel veilig en haalde alle aanwezige personen naar buiten. Om uit te sluiten dat er nog daders tussen zaten zijn ze allemaal naar het politiebureau afgevoerd voor verhoor. Toen bleek dat het alleen nog de geshockeerde medewerkers betrof kon iedereen naar huis.
Provincie:
Tag(s):